Drenaj limfatic – masajul detox

Masajul cu drenaj limfatic este o formă de masaj blând. Cu toate acestea, el are un scop anume - încurajează mișcarea fluidelor limfatice în jurul corpului.

Deseori, acestui masaj i se spune și masajul detox. Explicăm de ce ce: în drenajul limfatic se folosește o tehnică de masare care stimulează sistemul limfatic, iar lichidul din sistemul limfatic ajută la eliminarea deșeurilor și a toxinelor din țesuturile corpului.

Chiar dacă denumirea acestui tip de masaj pare mai sofisticat, nu vă faceți griji. În acest articol, vom discuta în termeni simpli și pe înțelesul tuturor despre beneficiile masajului limfatic.

Programeaza-te

Care sunt beneficiile masajului cu drenaj limfatic?

Să începem cu începutul. Trebuie să cunoaștem că sistemul limfatic joacă un rol cheie în imunitatea organismului. Ca și sângele din sistemul circulator, lichidul limfatic se mișcă mereu. Circulând prin vasele limfatice(care conectează ganglionii limfatici), globulele albe captează și distrug particulele dăunătoare, cum ar fi bacteriile. Dacă se oprește, sau funcționează defect sistemul limfatic, organismul "se trezește" cu brațele sau picioarele umflate.

Acum că ne-am clarificat cu această informație, vom enumera și cele mai importante beneficii pe care le aduce masajul cu drenaj limfatic:

  • diminuează umflarea extremităților - în special din zona gambei;
  • combate umflarea în părți ale corpului precum: zona pieptului, umăr, față și inghinal;
  • eliminarea balonării;
  • îmbunătățește calitatea somnului;
  • diminuează oboseala.

Majoritatea clienților ne mărturisesc că, după acest masaj, ei se simt mult mai relaxați.

Asta ne dorim pentru fiecare din voi, să vă simțiți bine în propriul corp. Poți chiar acum să faci un prim pas și să te programezi la o ședință de masaj la +373 690 217 60.

Pentru cine este recomandat masajul cu drenaj limfatic?

Scopul masajului non-invaziv cu drenaj limfatic este de a îmbunătăți eliminarea deșeurilor și creșterea fluxului limfatic. Este recomandat pentru a combate celulita, retenția de lichide și în cazul când persoana se confruntă cu umflarea anumitor zone ale corpului.

Deseori, masajul cu drenaj limfatic li se recomandă persoanelor care recent au suportat intervenție de chirurgie estetică. Iată și motivul: după liposucție, pacienții pot prezenta umflături și vânătăi la locul intervenției chirurgicale. Acest lucru se datorează eliminării celulelor adipoase din organism. Ganglionii limfatici pot fi, de asemenea, afectați, deoarece pielea le transmite informația. Ca răspuns la aceste semnale, sistemul imunitar atacă substanțele străine precum bacteriile sau virușii. Acest lucru face ca ganglionii limfatici să se umfle și să devină dureroși.

Pentru a reduce umflarea și durerea, medicii prescriu medicamente antiinflamatoare sau haine de compresie. Însă cel mai adesea, chirurgii și medicii, recomandă ședințele de masaj cu drenaj limfatic. Acesta va ajuta pacienții la drenarea lichidului din ganglionii limfatici, precum va îmbunătăți și fluxul sanguin.

În general, masajul cu drenaj limfatic ajută la îndepărtarea toxinelor și a deșeurilor din organism prin creșterea circulației limfatice și scăderea umflăturilor.

Pacienții care au liposucție, și după urmează un tratament de masaj de către un masor profesionist, precum cel de la Adler Aestetics, raportează mai puțin disconfort și o recuperare mai rapidă.

Reacții negative ale masajului cu drenaj limfatic

Puțini oameni au reacții negative la masajul cu drenaj limfatic. Unii, însă, se pot plânge de dureri de cap, greață sau oboseală. Când se întâmplă acest lucru, ar trebui imediat să apelezi la terapeutul care a efectuat procedura și să decideți dacă te adresezi la un medic pentru gestionarea efectelor secundare.

Așa cum îți recomandăm de fiecare dată, ai grijă să te programezi (la orice procedură/tratament) doar la clinici acreditate și terapeuți de încredere.

Dacă ai nevoie de mai multă informație sau vrei să te consulți cu un specialist, sună la +373 690 217 60.

Lasă-ne datele tale de contact

și revenim în curând!