Masajul terapeutic: un analgezic natural

Lucru – casă, casă - copii - lucru… Avem un ritm alert de viață, care deseori ne face să uităm de corpul nostru, de casa sufletului nostru. Ceea ce este complet greșit, având în vedere că starea noastră de bine este direct proporțională cu starea de bine a propriului corp. Haideți să vedem împreună de ce masajul terapeutic ne poate fi un aliat de nădejde împotriva durerilor cauzate de oboseală.

Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente și apreciate forme de terapii, din medicina alternativă și complementară, folosite în tratamentul durerilor musculare, durerilor de cap, îmbunătățește circulația sangvină și limfatică. Mai mult decât atât, terapia prin masaj este folosită pe larg și pentru tratamentul problemelor mentale și emoționale, inclusiv în tratarea stresului, anxietății și depresiei.

Considerată, de asemenea, o tehnică de relaxare, terapia prin masaj poate ajuta la reducerea tensiunii și ne poate ajuta să recăpătăm stările de calm și relaxare profundă.

Programeaza-te

De ce recomandăm mesajul terapeutic?

Analizând modul nostru de viață din ultimii ani, indiferent că lucrăm la birou sau avem un job care presupune timp îndelungat petrecut în picioare, să știți că toți avem nevoie de tratamentul masajului terapeutic - măcar pentru spate.

Poziția incorectă, statul mult în picioare, lucru greu fizic – din păcate majoritatea meseriilor noastre presupun o poziție vicioasă.

De exemplu, statul la birou, munca de șofer și alte meserii care necesită petrecerea unui timp îndelungat pe scaun - presupun probleme de spate, mai exact zona umerilor și în zona lombară. Dacă avem un stil de viață activ, cu o muncă fizica grea, la sfârșit de zi, cel mai probabil, vom simți dureri de picioare și durere lombară joasă.

Toate aceste simptome de durere ușoară, necesită o atitudine potrivită – o consultație la un medic neurolog și nimic o radiografie pentru a exclude patologii mai grave. De cele mai multe ori, aceste dureri pot fi tratate printr-un curs de masaj terapeutic.

Tipuri de masaj terapeutic

Există diferite tipuri de masaj terapeutic. De obicei, ele se împart în funcție de presiunea și concentrarea cu care se lucrează asupra grupului muscular.

Dacă ar fi să facem o clasificare mai generală, atunci ele se împart cam așa:

Masajul general terapeutic: este cel mai popular tip de terapie prin masaj și este menit să ajute la relaxarea corpului și a minții. De asemenea, masajul general ajută la circulația sângelui, ameliorează stresul mental și reduce durerea și tensiunea musculară.

Masajul profund al țesuturilor: în masajul profund al țesuturilor, masorul folosește mai multă presiune și intensitate atunci când "lucrează" mușchii și țesutul conjunctiv. Masajul are ca scop eliberarea nodurilor musculare tensionate și dureroase care sunt adesea asociate cu disconfort fizic, stres și dureri de cap.

Masaj sportiv: Masajul sportiv a fost conceput special pentru persoanele care sunt implicate în activitatea fizică. Acest tip de masaj este axat pe pregătirea mușchilor pentru un antrenament intens. În plus, masajul sportiv este folosit și pentru a ajuta mușchii să se recupereze după o performanță intensă sau după o accidentare.

Masajul tălpilor: talpa este o zonă reflexogenă cu foarte multe puncte de stimulare, iar in medicina traditională chineză pe ambele tălpi găsim și o ”hartă” a tuturor organelor corpului. Prin masaj putem stimula organelor, dar și putem relaxa picioarele obosite de mers pe tocuri, sau de lucru toată ziua în picioare.

Masajul feței și al zonei decolteu: Este o tehnică specială de masaj care ajută la relaxare generală, la îmbunătățirea aspectului și elasticității pielii în aceste zone, dar și la diminuarea stresului.

Beneficiile masajului terapeutic

Terapia prin masaj poate ajuta corpul să se relaxeze, ceea ce, la rândul său, ne poate ajuta să ne eliberăm de gândurile anxioase și de stările depresive. Masajul terapeutic ameliorează atât durerea, cât și tensiunea musculară, îmbunătățește circulația sanguină și crește flexibilitatea corpului.

Răspunsul corpului la masajul terapeutic vine cu reducerea tensiunii, scăderea ritmului cardiac și, în general, face o persoană să se simtă mai calmă.

Dintre beneficiile fizice, enumerăm:

  • Mai puține dureri musculare cât și reducerea tensiunii mușchilor;
  • Îmbunătățirea circulației sanguine și flexibilității corpului;
  • Reglează ritmul cardiac.

Dintre beneficii mentale, enumerăm:

  • Mai puține gânduri anxioase;
  • Un răspuns mai calm la situațiile de stres și încordare;
  • Normalizarea tensiunii și o stare de liniște.

Pentru a te programa la un masaj terapeutic poți veni direct la clinica noastră de pe str. Bulgară 41, Chișinău sau poți suna la +373 690 217 60 pentru a te programa preventiv.

Lasă-ne datele tale de contact

și revenim în curând!