Masajul anticelulitic – cât de efectiv este cu adevărat?

Masajul anticelulitic a fost conceput de către terapeuții în masaj pentru a reduce și a combate celulita. În acest proces, ei folosesc o tehnică specială de masaj în care "frământă" zonele afectate. Aceste mișcări au rolul de încălzire a pielii și de a provoca un flux sporit de sânge.

Masajul anticelulitic nu este nici pe departe unul relaxant dar, cu toate acestea, este o procedură foarte solicitată. Pentru că, credem noi, nimănui nu îi place acest aspect de coajă de portocală.

Celulita tinde să apară atunci când ți-e cea mai dragă viața, și ea este prezentă atât la persoanele mai slabe, cât și la cele cu câteva kilograme în plus. Orice persoană poate avea celulită, indiferent de vârstă și sex.

Te întrebi de ce apare celulita și dacă putem preveni apariția acesteia? Haideți să descoperim împreună, în cele ce urmează.

Programeaza-te

Cauzele apariției celulitei

Cauza apariției celulitei poate fi pusă pe seama a mai multor factori, iată de ce este complicat să ne referim doar la un singur motiv care cauzează apariția acesteia.

Cu toate acestea, în general, celulita apare din următoarele cauze:

  • Îngrășare sau slăbire, cel mai adesea când aceasta se întâmplă brusc;
  • Sarcina (e clar că femeile adaugă kilograme în această perioadă);
  • Diete (sau chiar mese obișnuite) bogate în carbohidrați.

În afară de cauzele de mai sus, genetica și vârsta joacă, de asemenea, un rol important în apariția celulitei.

Cu toate că este un aspect care ne incomodează, soluția nu este să ne ascundem și acoperim aceste zone. Dimpotrivă, căutăm cele mai bune și eficiente metode de combatere a celulitei.

Metode de combatere a celulitei

Haideți să începem de la ceea că, există 3 elemente cheie pe care le vizează orice tratament împotriva celulitei:

  • Depozitul de grăsime;
  • Întărirea țesutului conjunctiv;
  • Creșterea circulație.

Într-un șir logic, aceasta ar arăta cam așa: prin țintirea (masajul anticelulitic) depozitelor de grăsime (zonele afectate de celulită), excesul de grăsime este fie descompus, fie se împiedică formarea lor. Mai departe, acest lucru duce la transformarea celulelor adipoase nesănătoase în celule adipoase normale(sănătoase). Acest rezultat, la rândul său, reduce tensiunea de pe țesuturile conjunctive și acestea nu mai sunt întinse. Cam așa, pe scurt, despre cum se elimină aspectul celulitei nodulare de pe suprafața pielii.

Cum decurge o ședință de masaj anticelulitic?

Masajul anticelulitic are ca scop principal descompunerea grăsimilor și întărirea țesutului conjunctiv din zonele afectate, precum și creșterea circulației sanguine.

Însă, ceea ce trebuie să cunoașteți neapărat este că, masajul anticelulitic poate elimina celulita doar dacă se urmează un curs de terapie. În dependență de zona cu celulită se vor calcula și ședințele aproximative (de la 6 proceduri +).

Tehnica masajului anticelulitic este mai fermă și mai rapidă decât un masaj de relaxare. De asemenea, însăși zonele cu celulită pot fi dureroase și sensibile. Din acest motiv, s-ar putea să experimentezi un anumit disconfort atunci când terapeutul lucrează zonele cu celulită.

Iată de ce, mereu îndemnăm clienții noștri să comunice cu specialistul care îi efectuează masajul.

Terapeuții noștri, de la Adler Aestetics, folosesc adesea uleiuri speciale anticelulitice în timpul ședinței. Uleiurile anticelulitice conțin ingrediente care ajută la creșterea fluxului sanguin și la reducerea retenției de lichide. Folosirea uleiurilor anticelulitice, pe lângă tehnicile speciale folosite de terapeut, pot avea efecte frumoase și de lungă durată asupra pielii.

Acestea fiind spuse, dacă tocmai ai observat că ai celulită, nu dispera. Ia telefonul și programează-te la o consultație gratuită la +373 690 217 60

Lasă-ne datele tale de contact

și revenim în curând!